Sekretesspolicy

Senast ändrad: 1 oktober 2020

Young Living Europe B.V. (”Young Living”) lägger stor vikt vid att skydda dina personuppgifter. Den här sekretesspolicyn beskriver hur Young Living (”vi”, ”oss” och ”vår”) använder och skyddar de personuppgifter som samlas in via hemsidor, appar eller annan slags elektronisk kommunikation (sammantaget kallat ”Young Living-webbplatser”). Denna sekretesspolicy informerar om hur vi behandlar din information, vem vi delar informationen med (i de fall vi gör det) och hur du kan kontakta oss om du har några frågor.

Distributörer bör uppmärksamma:
Som Young Living-distributör kan det hända att du är medansvarig personuppgiftsansvarig tillsammans med Young Living gällande de personuppgifter du samlar in från dina kunder och din organisation.  Läs våra riktlinjer om god praxis och dataskydd för mer information om dina skyldigheter gentemot dessa personer.

HUR VI SAMLAR IN OCH ANVÄNDER INFORMATION

Varje gång du besöker Young Living-webbplatserna samlar vårt system automatiskt in data och information från ditt datorsystem. Vi samlar in följande uppgifter om dig:

  • Vilken webbläsare du använder
  • Operativsystem
  • Internetoperatör
  • IP-adress
  • Datum och tid då du besökte webbplatserna
  • Information om från vilken webbplats ditt system kommer till vår webbplats
  • Information om webbplatserna som ditt system når genom vår hemsida

Dessa uppgifter sparas i vårt systems loggfiler och separat från andra personuppgifter som Young Living behandlar. Vi sparar loggfiler för att optimera våra webbplatser och säkerställa säkerheten hos våra informationstekniska system. Vi utvärderar inte dina loggfiler i marknadsföringssyfte med undantag för informationen från din webbläsares inställningar.  Bland annat registreras vilket språk du har ställt in på din webbläsare för att kunna visa rätt språk på Young Living-hemsidan. När dessa uppgifter inte längre behövs för webbplatsernas funktionalitet raderar vi dem eller gör din personliga loggfilsinformation anonym så att det inte längre går att identifiera dig.

ATT SKAPA ETT YOUNG LIVING-KONTO

När du beställer något från Young Livings webbplatser har du möjlighet att registrera dig som distributör eller kund och även att skapa en användarprofil. Vi behandlar följande uppgifter om dig under registreringen:

  • Ditt fullständiga namn
  • Juridisk person
  • Adress
  • Vilket land du eller ditt företag kommer från
  • Språk
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Betalningsuppgifter
  • Momsregistreringsnummer (endast för distributörer)
  • Ålder
  • Lösenord
  • Pinkod
  • Information om huruvida en registrerad medlem har bjudit in dig att bli distributör eller kund (i så fall frågar vi också om medlemmens sponsorsnummer och värvarnummer)

Efter att du har skrivit in dina uppgifter kommer Young Living att skapa ett användarkonto åt dig och kommer sedan att tilldela dig ett medlemsnummer.  Vi behandlar dessa uppgifter för att skapa eller ändra avtalet mellan dig och Young Living, samt för att kunna fakturera och använda andra relaterade tjänster.

När ditt konto har skapats kan vi fortsätta att samla in ytterligare information om dig såsom:

  • Beställnings- och betalningshistorik
  • Kundvagnshistorik
  • Distributionskanaler (din organisation och upline)
  • Provision och bonus
  • Distributörsstatus
  • Vilken nivå du har fått erkännande på
  • Distributörernas marknadsföringskommunikation och produktpåståenden
  • Vilka evenemang och kampanjer du har deltagit i

ATT ANMÄLA SIG TILL NYHETSBREVET

När du skapar ett medlemskonto har du möjlighet att börja prenumerera på ett gratis nyhetsbrev för att hålla koll på de senaste Young Living-produkterna, evenemangen och retreaterna samt få information om Young Livings gårdar. Vi samlar in följande information när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev:

  • E-postadress
  • Ditt fullständiga namn
  • Juridisk person
  • IP-adress
  • Datum och tid då du anmälde dig
  • Ditt samtycke till att få nyhetsbrevet

Syftet med detta är att dokumentera din registrering och om det behövs även för att kunna informera dig ifall dina personuppgifter används felaktigt. Vi kommer att radera dina uppgifter om du avslutar prenumerationen på nyhetsbrevet eller om denna avslutas av oss. Du kan avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet när som helst via länken nederst i nyhetsbrevet eller genom att mejla DPO@youngliving.com.

KONTAKT MED YOUNG LIVING

Om du mejlar oss kan vi samla in följande personuppgifter om dig:

  • E-postadress
  • IP-adress
  • Datum och tid då du kontaktade oss
  • Själva meddelandet

Den här informationen behandlas för att underlätta kontakten du startade med oss, för att förhindra att våra mejltjänster används på ett felaktigt sätt och för att säkerställa våra informationstekniska systems säkerhet.
Vi erbjuder också en livechatt på Young Living-hemsidan som kallas Boldchat, som du kan använda för att kontakta kundtjänsten. Boldchat är en webbaserad tjänst för direktkontakt med kunder som drivs av LogMeIn. Den har ett flertal högeffektiva funktioner, support- och kommunikationsverktyg och API som möjliggör för kundtjänstmedarbetare att nå och hjälpa besökare på Young Living-webbplatserna. Informationen du skickar till Boldchat vidarebefordras direkt till kundtjänsten. Följande information syns:

  • Ditt fullständiga namn
  • IP-adress och/eller produktidentifiering
  • Video
  • Operativsystem
  • Chattens längd
  • Själva meddelandet
  • Språkinställningar
  • Platsuppgifter
  • Anslutningsinformation, loggfiler och andra diagnostiska uppgifter

ÖVRIG ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER:

Förutom de specifika användningsområdena ovan kan vi också använda dina personuppgifter för andra ändamål:

  • För att tillhandahålla produkter och tjänster
  • För att ta betalt och expediera beställningar
  • För att räkna ut och bearbeta rabatter, inkomst och bonusar
  • För att besluta om och följa din distributörsstatus och på vilken nivå du har fått erkännande
  • För att tillhandahålla information om erbjudanden, enkäter och annat marknadsföringsmaterial
  • För att skicka ut information om och hantera ditt deltagande i evenemang, erkännandeprogram, kampanjer, enkäter, fokusgrupper och marknadsundersökningar
  • För att stötta våra distributörers och återförsäljares företagsverksamhet
  • För att utvärdera, utveckla, hantera och förbättra våra produkter, tjänster och annan verksamhet
  • För att skydda våra produkters och tjänsters säkerhet och förhindra felaktig användning eller falsk marknadsföring
  • För att skydda mot, upptäcka och förhindra bedrägeri och annan kriminell aktivitet, anspråk och annat juridiskt ansvar
  • För att säkerställa att den tillämpliga lagen följs och att även Young Livings principer och rutiner, avtal och denna sekretesspolicy följs
  • För att kontakta dig angående ditt konto eller dina transaktioner, ändringar i våra principer eller andra administrativa ärenden

RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi kan behandla personuppgifter på följande rättslig grund:

  • Samtycke: Vi kan komma att behandla dina personuppgifter enligt ditt samtycke.  Du kan kontakta oss för att återkalla ditt samtycke när som helst på DPO@youngliving.com.
  • Avtalsförpliktelser: Vi kan komma att behandla dina personuppgifter för att uppfylla våra avtalsförpliktelser gentemot dig, eller för att på din begäran förbereda ett sådant avtal.
  • Rättslig förpliktelse: Vi kan komma att behandla dina personuppgifter för att uppfölja vissa rättsliga förpliktelser.
  • Berättigat företagsintresse: Vi kan komma att behandla dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster och för att genomföra våra berättigade företagsintressen.

VEM VI DELAR INFORMATIONEN MED

Young Living säljer inte dina personuppgifter till tredje parter. Vi kan dock delge identifierbara personuppgifter till våra dotterföretag, filialer, externa tjänsteleverantörer såsom våra marknadsföringspartners, betalningsföretag, molnlagringstjänster, webbanalystjänster, internetoperatörer, tjänster som expedierar beställningar och andra tredjepartspersonuppgiftsbiträden som behandlar personuppgifter åt oss. Vi gör detta i enlighet med nationella och internationella dataskyddsförordningar. Vi kan också dela personuppgifter till en tredje part om detta krävs enligt lag eller för att kunna tillhandahålla våra tjänster och produkter.

Om du är en Young Living-distributör kan vi också dela dina personuppgifter med distributörerna i din upline och din organisation för att kunna administrera försäljning, skicka ut produkter och information och för att kunna erbjuda rapporter om din aktivitet till andra Young Living-distributörer.  Du kan välja att inte få marknadsföringskommunikation från din upline genom att kontakta dessa distributörer.

GOOGLE MAPS

Vissa av Young Livings webbplatser använder Google Maps API, en kartfunktion som drivs av Google Inc. (”Google”). Den här funktionen gör det möjligt för oss att visa interaktiva kartor direkt på Young Living-hemsidan och gör det lätt för dig att använda kartfunktionen. När du besöker Young Living-webbplatserna där dessa kartfunktioner erbjuds får Google information om att du har besökt en specifik sida på Young Living-webbplatsen. Följande information kommer också att delges med Google:

  • IP-adress
  • Datum och tid då du besökte sidan
  • Tidszon
  • Innehåll:
  • Åtkomststatus/HTTP-statuskod
  • Hur mycket data som överförs
  • Från vilken webbplats förfrågan kommer
  • Vilken webbläsare och version du använder
  • Operativsystem
  • Språk

När du är inloggad på Google kommer dina data att tillskrivas ditt konto. Om du inte vill kunna kopplas till din Googleprofil måste du logga ut innan du aktiverar funktionen. Google lagrar dina data som användarprofiler och använder dessa i marknadsföringssyfte, för marknadsundersökningar och/eller till specifik design på hemsidor. Sådan utvärdering kommer att ske (även för användare som inte är inloggade) för att kunna erbjuda marknadsföring på begäran och för att informera andra användare på det sociala nätverket om vad du gör på Young Living-sidorna. Du kan stänga av funktionen Google Maps och därmed förhindra dataöverföring till Google genom att stänga av JavaScript i din webbläsare. Observera att du i så fall inte kommer att kunna använda kartan på webbplatsen. Vänligen läs Googles sekretesspolicy för mer information om ändamålet med och utsträckningen av Googles datainsamling och behandling.

COOKIES/KAKOR

När du använder Young Living-webbplatserna används och sparas olika slags cookies på din dator. Cookies är små textfiler som sparas på din enhet och som visar för webbplatsen vem du är. I din webbläsares inställningar kan du stänga av, begränsa eller radera cookies. Vi kan dock inte utföra de flesta grundläggande funktionerna som behövs för att skapa och expediera en beställning på vår webbplats utan cookies. Därför rekommenderar vi att du låter cookies vara aktiverade. Läs vår cookiepolicy för mer information om hur vi använder cookies.

SOCIALA MEDIELÄNKAR OCH TREDJEPARTSSIDOR

Young Livings webbplatser kan innehålla länkar till webbplatser som inte drivs av oss. Om du klickar på en länk till en tredjepartssida kommer du att komma till deras sida. Vi har ingen kontroll över dessa webbplatser, vi kan inte skydda dina personuppgifter och vi rekommenderar starkt att du läser sekretesspolicyn på varje webbplats du besöker. På våra webbplatser kan du också dela innehåll på sociala medier med länkar till Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+, Pinterest, Vimeo, YouTube och Disqus. Med dessa länkar får du tillgång till ditt sociala mediekonto för att dela det du gör på vår webbplats med dina vänner eller allmänheten beroende på ditt sociala mediekontos inställningar. Läs de olika sociala mediernas sekretesspolicy eller klicka på länkarna ovan för mer information om dessa funktioner.

HUR VI SKYDDAR DIN INFORMATION

Young Living har vidtagit lämpliga materiella, tekniska och administrativa skyddsåtgärder för att skydda personuppgifter från att förloras, användas felaktigt, ändras eller förstöras. Våra tjänsteleverantörer och filialer omfattas av avtalsenliga förpliktelser för att skydda dina personuppgifter och får inte använda uppgifterna i något ändamål som inte har godkänts av oss.

Vi gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter men ingen dataöverföring på internet eller via ett trådlöst nätverk kan garanterat vara 100 procent säkert. Trots att vi strävar efter att skydda dina personuppgifter medger du att det finns säkerhets- och sekretessbegränsningar på internet som vi inte har kontroll över och att säkerheten, integriteten och sekretessen angående all information och alla uppgifter som förmedlas från dig till oss genom våra webbplatser inte kan garanteras. Gör ditt bästa för att skydda dina personuppgifter genom att hålla ditt lösenord hemligt och skyddat, logga ut från kontot om du använder en dator som inte bara du använder och skanna regelbundet datorn efter virus, sabotageprogram och spionprogram.

INTERNATIONELL ÖVERFÖRING AV PERSONUPPGIFTER

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med andra länder utanför den Europeiska unionen i de syften som beskrivs i den här sekretesspolicyn.  Vi kommer att vidta alla åtgärder som rimligen kan krävas för att se till att din information skyddas och används enligt denna sekretesspolicy. Vi kommer inte att överföra några personuppgifter till en organisation eller ett land som inte har tillräckliga skyddskontroller.

LAGRINGSPOLICY

Vi kommer att radera dina personuppgifter när de inte längre är nödvändiga för ändamålet och det inte finns några avtalsenliga eller lagstadgade lagringstider. För närvarande ska detta ske inget senare än efter 10 år.

ÅTKOMST TILL OCH KONTROLL ÖVER DIN INFORMATION

Som registrerad kan du enligt GDPR eller andra dataskyddslagar ha rätt att:

  • Erhålla information om hur dina personuppgifter samlas in, behandlas och delas i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format
  • Få tillgång till de personuppgifterna vi har om dig, om vi har några sparade
  • Korrigera dina personuppgifter
  • Radera dina personuppgifter
  • Begränsa behandlingen av dina personuppgifter
  • Återkalla ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter
  • Invända mot att dina personuppgifter används i ett särskilt syfte, såsom att din information används i marknadsföringssyfte.
  • Framföra ett klagomål mot Young Living om att din rätt till integritet har kränkts genom att kontakta din lokala myndighet.

Klicka på länken nedan för mer information om att ändra, radera eller uppdatera dina personuppgifter enligt dessa rättigheter. Du kan också se och uppdatera dina personuppgifter när du loggar in på ditt Young Living-konto.
https://privacyportal.onetrust.com/webform/7282c668-e1e3-4477-9564-2063565e3cc3/310bb6d3-1499-40e7-af80-e0e16fb72414

BARN OCH SEKRETESS

Young Living-webbplatserna är ej avsedda för barn under 16 års ålder. Vi försöker inte medvetet att samla in eller motta information från barn. Kontakta oss på DPO@youngliving.com om du tror att ditt barn har delat med sig av sina personuppgifter till oss. Om vi får reda på att vi har lagrat personuppgifter om en minderårig person kommer vi direkt att vidta åtgärder för att radera informationen och avsluta barnets konto.

ÄNDRINGAR I SEKRETESSPOLICYN

Vi kan komma att ändra den här sekretesspolicyn. Vi kommer att meddela dig om eventuella ändringar genom att publicera den nya sekretesspolicyn på den här sidan. Om vi gör några materiella ändringar i hur vi behandlar dina personuppgifter kommer vi att meddela dig per e-post på den e-postadress du har registrerat på kontot och via ett meddelande på hemsidan. Du ansvarar för att vi har en aktuell e-postadress att kontakta dig på. Vi rekommenderar att du granskar denna sekretesspolicy då och då för att se om något har ändrats. Ändringar i sekretesspolicyn gäller när de har publicerats på den här sidan.

KONTAKTUPPGIFTER

Om du har några frågor, förslag eller funderingar kring sekretessen på våra sidor kan du kontakta vår organisation och vår personuppgiftsansvarig på:

Young Living Europe B.V.
Peizerweg 97
9727 AJ Groningen
Nederländerna
E-post: DPO@youngliving.com